Θέσεις Πρακτικής Άσκησης - Αντικείμενο Ηλεκτρονικής Δημοσιογραφίας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Πρακτική Άσκηση   
Παρασκευή, 14 Ιούλιος 2017 17:53

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2017 μία ομάδα αποτελούμενη από δημοσιογράφους και μηχανικούς  Η/Υ θα «ανεβάσει» ένα νέο portal για την απασχόληση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την κατάρτιση, την επιχειρηματικότητα, τα μεταπτυχιακά και τις υποτροφίες. Στη νέα πλατφόρμα -η οποία διακρίνεται για το πλήθος των καινοτόμων εφαρμογών της- μετέχουν οι δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΑ, Παναγής Γκιόλμας και Πέτρος Παπαβασιλείου, καθώς και οι εταιρείες «G.N.T.» και «Cardel». Το εγχείρημα υποστηρίζουν η εμπορική διευθύντρια Ρεγγίνα Μασέλου και ο Art Director Σπύρος Πολυκανδριώτης. 

Ο Παναγής Γκιόλμας είναι ο δημοσιογράφος ο οποίος εμπνεύστηκε το 1998 το πρώτο ένθετο για προσλήψεις στο Δημόσιο, το «ΕΡΓΑΣΙΑ» της εφημερίδας «ΈΘΝΟΣ». Εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Ελεύθερος Τύπος», «ΒΗΜΑ» και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Flash», «Ant1», «Alpha» και «Αθήνα 9,84». Ο Πέτρος Παπαβασιλείου, ο οποίος επίσης διετέλεσε στην εφημερίδα «ΈΘΝΟΣ», κατέγραψε ενεργητική παρουσία στα περιοδικά «Ε» («Ελευθεροτυπία»), «Ταχυδρόμος» («ΝΕΑ»), «STATUS», στους τηλεοπτικούς σταθμούς «Ant1», «Alpha», στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και στα site «altsantiri.gr» και «thepressproject.gr».

Στο πλαίσιο των παραπάνω, η Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.), η οποία θα συσταθεί άμεσα για τους σκοπούς του νέου portal, βρίσκεται, ήδη, σε διαδικασίες επιλογής προσωπικού. Θα απορροφηθούν συνολικά έξι (6) άτομα για πρακτική άσκηση, διάρκειας έξι μηνών. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης η εταιρεία παρέχει στους εκπαιδευόμενους μηνιαίες απολαβές με τη μορφή «οδοιπορικών». Μετά την παρέλευση ενός 6μήνου, ακριβώς, (πρακτική άσκηση), οι εκπαιδευόμενοι θα κληθούν είτε να υπογράψουν σύμβαση με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη, εφόσον κριθούν -με αντικειμενικά κριτήρια- επαρκείς, είτε να αντικατασταθούν. Η εταιρεία παρέχει συνεχή εκπαίδευση και δυνατότητα ανέλιξης στον εσωτερικό οργανισμό του portal.

Οι ιδανικοί υποψήφιοι/ες οφείλουν να έχουν ευχέρεια στην ομιλία και στην σύνταξη κειμένου στα αγγλικά, να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή δίπλωμα ΙΕΚ (δημόσιο ή ιδιωτικό) ή Κολλεγίου, (ή να βρίσκονται επί πτυχίω) να έχουν έφεση στις τεχνολογίες (κοινωνικά δίκτυα, internet), να διακρίνονται από ομαδικό πνεύμα, να είναι απόλυτα σοβαροί/ες και να διακατέχονται από υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού.

Όσοι υποψήφιοι/ες επιλεγούν σε πρώτη φάση, με τη μέθοδο της απλής συνέντευξης, θα παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια, αρχής γενομένης από τις 20 Αυγούστου 2017, για το περιεχόμενο του νέου portal και τα ακριβή δημοσιογραφικά καθήκοντά τους. Τα σεμινάρια αυτά θα διαρκέσουν έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2017.

Περισσότερες Πληροφορίες:

ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΚΙΟΛΜΑΣ 6931529445,
ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 6944850803

 
More Info
Greek